(recept
si oblíbilo 23 návštěvníků)
Zelné lívanečky
Potřebné ingredience
1 sáček kysaného nebo skleničku sterilovaného zelí,500ml mléka,3 vejce,hladkou mouku podle potřeby,3 - 5 stroužků česneku,1 prášek do pečiva,mletý kmín,sůl,pepř
Postup přípravy
Zelí přeceďte a pokrájejte na drobno.V mléce dobře rozšlehejte vejce,sůl,pepř a kmín vlijte do zelí.Přidejte tolik mouky s práškem do pečiva,aby vzniklo řidší těsto na lívance.Nakonec přidejte prolisovaný česnek a na lívanečníku pečte.Pokud se Vám zdá,že jdou špatně obracet,rozlamují se,přidám více mouky a hned první ochutnám,jestli je dostatek soli.Stále peroutkou přidávám olej.Znamenitě chutnají teplé i studené.Je jich plná mísa a pro nás jsou děsně žravé :-)))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
pinki
(upraveno)
3. 2. 2009, 20:53
Ty placky jsou vynikající , jak teplé, tak studené ,pochutnala si celá rodina dekuji
Lucka.Kr.
(upraveno)
24. 9. 2008, 14:24
SOni, dnes jsem dělala vaše placky. a jsou .Moc jsme si pochutnali Lucka
sonja 5
(upraveno)
24. 9. 2008, 16:19
@Lucka.Kr.
Lucinko,to mě těší máte krásnou rodinku přeji všem pohodové dny
krišpa
(upraveno)
22. 9. 2008, 10:22
Dnes budeme obědvat Vaše lívanečky,už jsem ochutnala a musím říci že mě opravdu chutnají.odpoledne studené budou ještě mňamkovější.
sonja 5
(upraveno)
23. 9. 2008, 17:08
@krišpa
Kristýnko,jsem ráda,že chutnají a máte pravdu,že studené jsou ještě lepší...i když žravé jsou oboje
kurel
(upraveno)
15. 8. 2008, 13:49
Tak ty musím vyzkoušet, vypadají báječně, recept už mám vytisknutý a po dovče se na ně vrhnu.